Ο Απρίλιος φαίνεται ότι είναι ο καθοριστικός μήνας στον οποίο ενδέχεται να μπει ένα τέλος στο SMS 13033. Δεν αποκλείεται βέβαια η καράργηση να έρθει αρχές Μαΐου, ωστόσο όλα δείχνουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος των SMS μετακίνησης.

Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει μέσα στον Απρίλιο, ενώ θα κάνει την εμφάνισή του το 13032 για τα καταστήματα που θα ανοίξουν. Επίσης πρώτα θα καταργηθεί η απαγόρευση για μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο.

Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την ίδια πρακτική με την προηγούμενη φορά που η Ελλάδα ήταν σε lockdown, τότε το SMS στο 13033 θα τελειώσει, όμως θα ισχύουν για μερικές εβδομάδες ακόμη οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού.

Στις 28 Απριλίου του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε με διάγγελμα ότι: «Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών». Σαν πρώτο βήμα τότε η ατομική άθληση επιτρεποτανστους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες ήταν ακόμα κλειστές.
Σε κάθε περίπτωση αν τελικά από 5 Απριλίου αρχίσουν να ανοίγουν όλα και στα μέσα Απριλίου ανοίξει και η εστίαση, πάμε για κατάργηση του SMS στο 13033.

Πηγή: patrastimes.gr