Το δεύτερο κανόνι μετά την Thodex αφορά την Vebitcoin, την 4η μεγαλύτερη εταιρεία συναλλαγών στην Τουρκία με ημερήσιους όγκους $60 εκατ.

 Νέο πλήγμα δέχτηκαν οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων στη γειτονική Τουρκία, καθώς μετά τη Thodex σημειώθηκε κι άλλο «κανόνι» σε εταιρεία συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα. Αποτέλεσμα, ο ελεγκτικός μηχανισμός της Τουρκίας να ξεκινήσει επείγουσα έρευνα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Vebitcoin ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία της, επικαλούμενο επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών. Το Συμβούλιο Διερεύνησης Οικονομικών Εγκλημάτων της Τουρκίας δήλωσε ότι έχει αποκλείσει τους λογαριασμούς της εταιρείας και έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον της Vebitcoin και των στελεχών της.

Η Vebitcoin είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία συναλλαγών με ημερήσιους όγκους που προσεγγίζουν τα 60 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko.com που παρακολουθεί δεδομένα σχετικά με την τιμή, τον όγκο και τη χρηματιστηριακή αξία στις αγορές κρυπτογράφησης. Πάνω από το 50% του όγκου συναλλαγών προέρχεται από το Bitcoin, που αυτή την εβδομάδα έχασε το 19% της αξίας του, σημειώνοντας τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις του τελευταίου διμήνου.

Η κατάρρευση της Vebitcoin έρχεται λίγες ημέρες μετά το «κανόνι» στην Thodex που σταμάτησε δραστηριότητες, ενώ ο 27χρονος ιδρυτής της το έσκασε από τη χώρα. Η Thodex είχε περίπου 390.000 πελάτες και οι απώλειες μπορεί να αγγίξουν τα 2 δισ. δολ.

Πηγή: patrastimes.gr