Στο πλαίσιο ενός σκληρότερου lockdown που βιώνει η χώρα, και δεδομένου ότι ισχύουν αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές με πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, και αυτό το Σάββατο 13 Μαρτίου τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν μια ώρα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πιο αναλυτικά, η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο, το Σαββατοκύριακο ξεκινάει στις 19:00, συνεπώς τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί, ενώ εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί. Για τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα
Όσον αφορά την Καθαρά Δευτέρα, κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας, ωστόσο ανοιχτά θα είναι ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ και φούρνοι. Σημειώνεται, ότι οι πολίτες για τη μετάβαση τους στο σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων καλούνται να στείλουν sms με τον κωδικό 2 στο 13033. Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν για τις αγορές τους, εντός του δήμου τους, ή έως δύο χιλιομέτρα από την οικία τους.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν, κανονικά και το Σάββατο 13 Μαρτίου με επάρκεια σαρακοστιανών και καλές τιμές ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Μουλιάτος δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν τους υπαίθριους χώρους των λαϊκών αγορών προκειμένου να προμηθευτούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε χαμηλές τιμές και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και τηρώντας όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουμε σε όλους σαρακοστιανά εδέσματα ξεχωριστής φρεσκάδας και νοστιμιάς».

Πηγή: patrastimes.gr