Μια νοσοκόμα ΜΕΘ της Καλιφόρνιας παρακαλεί τους ανθρώπους να «σταματήσουν να είναι απρόσεκτοι» καθώς τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα είναι πλήρη με ασθενείς από κορωνοϊό.

Η Γκαγιάνα Τσουκλάνσεβ, νοσοκόμα χειρουργικής εντατικής θεραπείας στην περιοχή του Λος Άντζελες, έκανε με δάκρυα στα μάτια έκκληση στον κόσμο σε ένα βίντεο στο TikTok που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,3 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα. «Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω αυτό, αλλά σας παρακαλώ, σταματήστε να είστε απρόσεκτοι» λέει εμφανώς ταραγμένη η Τσουκλάνσεβ.

«Οι ασθενείς πεθαίνουν σαν τις μύγες»

Στο βίντεο συνεχίζει περιγράφοντας τις οδυνηρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται σε καθημερινή βάση εν μέσω αδιάκοπης εισροής ασθενών με σοβαρές επιπτώσεις του κορωνοϊού. «Δεν έχουμε αναπνευστήρες για τους ασθενείς. Δεν έχουμε φάρμακα. Οι ασθενείς πεθαίνουν σαν τις μύγες» λέει με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό της. «Είμαστε γεμάτοι. Είμαστε πλήρεις. Δεν έχουμε πόρους. Δεν έχουμε προσωπικό. Οι γιατροί δεν μπορούν καν να διασωληνώσουν γιατί έχουν περίπου 40 ασθενείς ο καθένας».

@ohitsgayanaSOS ##covid ##icunurse ##icu ##covid19 ##nursing ##nursingstudent ##nursetok ##medicaltok ##YearOnTikTok ##HelloWinter ##DontDropTheOhYeah ##fyp

♬ original sound – Gayana Chuklansev

Στην συνέχεια, η Τσουκλάνσεβ συγκρίνει την κατάσταση των νοσοκομείων της Καλιφόρνια με μια «εμπόλεμη ζώνη» λέγοντας: «Ζητάμε βοήθεια και δεν έρχεται. Σας παρακαλώ, σταματήστε να είστε απρόσεκτοι». Καταλήγει στο βίντεό της προτρέποντας τον κόσμο να λάβει υπόψη τις συμβουλές των ειδικών για τις γιορτές και να αποφύγει τα ταξίδια.

Η έκκλησή της συγκίνησε τον κόσμο

Το σπαρακτικό μήνυμα της νοσοκόμας φαίνεται πως συγκίνησε πολλούς θεατές, που έσπευσαν να αφήσουν τα σχόλιά τους. «Τόσο σπαρακτικό» έγραψε κάποιος. «Σ’ ευχαριστώ που χρησιμοποίησες την πλατφόρμα σου για να μοιραστείς την πραγματικότητα του τι συμβαίνει. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα κάνεις». «Λυπάμαι τόσο πολύ. Η μαμά μου εργάζεται επίσης σε νοσοκομείο και οι ιστορίες που μου λέει καθημερινά είναι σπαρακτικές» πρόσθεσε κάποιος άλλος.

Να σημειωθεί ότι περίπου 100.000 Αμερικανοί μεταφέροντας στα νοσοκομεία κάθε μέρα με κορωνοϊό τις τελευταίες 27 ημέρες, με 121.235 νοσηλευόμενους ασθενείς που έσπασαν το ρεκόρ την Δευτέρα. Οι ΗΠΑ πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού ενώ όπως έγινε γνωστό χθες, εμφανίστηκε στην χώρα και το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού από την Βρετανία.

Πηγή: patrastimes.gr