Με το στόμα κυριολεκτικά ανοικτό έμεινε ο ιδιοκτήτης ενός Toyota Auris Hybrid όταν βγήκε από το σπίτι του για να πάει στην δουλειά του και το αντίκρυσε.

Ο λόγος όπως μπορείτε και εσείς να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsauto.gr έχει να κάνει με το γεγονός πως το αυτοκίνητο ήταν κυριολεκτικά στον αέρα και φυσικά έλειπαν τα ζαντολάστιχα.

Το περιστατικό καταγράφηκε στα Βριλήσσια και ειδικότερα στην οδό Κολχίδος όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο. Ευτυχώς το Toyota Auris Hybrid αποτελεί ένα εταιρικό αυτοκίνητο οπότε και είναι ασφαλισμένο με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κάτι ο κάτοχός του. Σε διαφορετική περίπτωση αν αποτελούσε ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης το οποίο δεν ήταν και ασφαλισμένο για μερική κλοπή τότε ο κάτοχός του θα έπρεπε να καλύψει το κόστος απόκτησης των τεσσάρων ζαντών και ελαστικών του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr στην περιοχή των Βριλησσίων τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά κλοπής καταλυτών από συμμορίες που αφαιρούν τα συγκεκριμένα εξαρτήματα αλλά όπως φαίνεται οι κλοπές επεκτάθηκαν και στα ζαντολάστιχα.

Επίσης αξιοσημείωτος είναι ο τρόπος που έχουν τοποθετηθεί οι δύο γρύλοι κάτω από το αμάξωμα του Toyota Auris Hybrid ώστε να είναι ζυγισμένο και να κρατηθεί στον αέρα ολόκληρο το αμάξωμα και να μπορέσουν οι ληστές να αφαιρέσουν εύκολα τα ζαντολάστιχα και ο ιδιοκτήτης του οχήματος να μην «ταλαιπωρηθεί» για να τοποθετήσει τους νέους τροχούς στο αυτοκίνητό του!

Παλαιότερα στην ίδια περιοχή τα κυκλώματα αφαιρούσαν τα ζαντολάστιχα από τα αυτοκίνητα και είτε άφησαν τα οχήματα πεσμένα στο δρόμο είτε τα ακουμπούσαν επάνω σε τσιμεντόλιθους για να μπορέσει ο ιδιοκτήτης τους να τοποθετήσει πιο εύκολα τα νέα ζαντολάστιχα που θα προμηθευτεί από το πλησιέστερο βουλκανιζατέρ ή να μεταφερθεί με την οδική βοήθεια.
newsauto.gr

Πηγή: patrastimes.gr