Για «καταστολή» των αντιδράσεων της νεολαίας στο «δόγμα του τρόμου και της πάταξης» κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, σε ανακοίνωση του.

«Την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία και κυρίως η νέα γενιά βιώνει, κλεισμένη σε τέσσερις τοίχους, τις τραγικές συνέπειες των λαθών και των παραλείψεων του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη για την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση το βιολί της…», σχολιάζει ο Χ. Σπίρτζης και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση:

«Αντί να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί εκθετικά, αντιμετωπίζουν πάλι με καταστολή τις αντιδράσεις των νέων μας στη συνεχιζόμενη πολιτική του τρόμου, του φόβου και της πάταξης. Αγνοώντας το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, εξήγγειλαν χθες την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, συνεχίζοντας την στοχοποίηση κάθε νέου και νέας της πατρίδας μας και μαζί τους την στοχοποίηση της Δημοκρατίας και της πραγματικής ελπίδας του λαού μας», δηλώνει και συνεχίζει:

«Αντί για νέα νοσοκομεία, πρωτοβάθμιες δομές υγείας και περισσότερους γιατρούς, αντί για νέες αίθουσες και περισσότερους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, αντί για κάλυψη των αναγκών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και περισσότερο προσωπικό στα πανεπιστήμια, αντί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των καθημερινών πυροβολισμών στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία».

«Το δόγμα του τρόμου και της πάταξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει, όσο εμπόριο ελπίδας και αν επιχειρήσουν, όσο φόβο κι αν καλλιεργήσουν, όση βία και αν χρησιμοποιήσουν, για να καλύψουν τις ευθύνες τους», καταλήγει ο Χ. Σπίρτζης.

Πηγή: patrastimes.gr