Σε άσκηση για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για τους εμπλεκόμενους φορείς, την τοπική κοινωνία και οικονομία, το άνοιγμα από σήμερα των «πυλών» εισόδου τουριστών στην χώρα μέσω του λιμανιού της Πάτρας και του κρατικού αερολιμένα Αράξου.

Η αρχή θα γίνει από το λιμάνι της Πάτρας, όπου είναι προγραμματισμένος ο κατάπλους δύο πλοίων των γραμμών της Ανδριατικής, με επιβάτες για πρώτη φορά από το εξωτερικό μετά το κλείσιμο των συνόρων λόγω του covid-19.

O τρόπος πραγματοποίησης των δειγματοληπτικών ελέγχων και η ελαχιστοποίηση   των κινδύνων ενδεχόμενης διασπορά του ιού από εισερχόμενα κρούσματα από το λιμάνι , αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη) στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών με τη συμμετοχή των ναυτιλιακών πρακτόρων.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε το πλάνο που υπάρχει ως προς τους ελέγχους , ενώ διαπιστώθηκε ότι τις πρώτες ημέρες ενδεχομένως να υπάρξουν κενά.

Συνολικά σε ημερήσια βάση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ , θα πραγματοποιείται η λήψη 35 με 40 δειγμάτων, από όσους το σύστημα , σύμφωνα με τα στοιχεία που θα έχουν δοθεί από τους επιβάτες ως προς το ιστορικό τους και την περιοχή προέλευσης , θα βγαίνουν «κόκκινοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν οι έλεγχοι και στο αεροδρόμιο του Αράξου, στο οποίο οι πρώτες αφίξεις πτήσεων θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη.

Στη Ζάκυνθο από Τσεχία και Ολλανδία

Τεράστια είναι η διαφορά στις αφίξεις στα Επτάνησα τη φετινή χρονιά συγκριτικά με το περσινό καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη στο νησί της Ζακύνθου αναμένονται τρεις πτήσεις (καμία από τη Μεγάλη Βρετανία). Η πρώτη θα είναι στις οκτώ και μισή από την Τσεχία και θα ακολουθήσουν άλλες δύο από την Ολλανδία. Την ίδια ώρα την 1η Ιουλίου 2019 στο νησί είχαν φτάσει 48 πτήσεις από το εξωτερικό.

Στην Κεφαλονιά η μοναδική πτήση θα φτάσει από την Ιταλία στις τέσσερις και μισή το απόγευμα. Στην Κέρκυρα θα φτάσουν πτήσεις από Τσεχία, Πολωνία, Ολλανδία και Ιταλία. Η άφιξή τους θα είναι από τις επτά μέχρι τις δέκα ενώ κάποιες αναμένεται να κλείσουν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης. Η πρώτη πτήση που θα φτάσει στο νησί των Φαιάκων είναι από την Πολωνία στις πέντε και τέταρτο το πρωί. Σημειώνεται πως τα ξενοδοχεία στα Επτάνησα είναι ανοιχτά στο 20% και το μόνο που μένει να φανεί είναι εάν και εφόσον αυτά ανοίξουν μετά τις 15 Ιουλίου.

Πηγή: patrastimes.gr