Στα όσα νέα αποκαλύπτονται για τους αδιανόητους χειρισμούς των υπευθύνων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. έρχονται να προστεθούν και νέα συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η εγκληματική αδιαφορία της δημόσιας διοίκησης ακόμα και εις βάρος νεκρών συνεχίζεται, δύο χρόνια μετά.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, δεν έχουν ταφεί και δεν έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 30 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο Μάτι και πως η σορός μιας γυναίκας ετάφη πριν από μερικούς μήνες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή; Πτώματα στα αζήτητα δύο χρόνια μετά την τραγωδία!

 Στα όσα μακάβρια έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ήρθε να προστεθεί και μια νέα καταγγελία που φανερώνει ότι η φρίκη δεν έχει τέλος, για θύματα και επιζήσαντες. Σύμφωνα με καταγγελία συγγενή θύματος, υπάρχει ένα άφτιαχτο μνήμα στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης όπου θάφτηκαν αταυτοποίητα μέλη που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο Μάτι.

Η Έυα Νικολοπούλου σύμφωνα με την ανάρτησή της, πήγε να τελέσει τρισάγιο στον τάφο της μαμάς της στο Κοιμητήριο Νέας Μάκρης όταν παρατήρησε αυτό το λάκκο που θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες που έχει σκεπαστεί πρόχειρα με χώμα. Μπροστά από το λάκκο, υπάρχουν δύο πρόχειρες καρέκλες όπου αποτρέπεουν τους περαστικούς να περάσουν από το σημείο. Τα όσα όμως άκουσε όταν έυλογα της δημιουργήθηκε η απορία για το τι είναι αυτό δεν έχουν λογική και προκαλούν αποτροπιασμό.

Ο ιερέας του κοιμητηρίου την ενημέρωσε πως στο σημείο είναι θαμμένα μέλη απανθρακωμένων ανθρώπων της 23ης Ιουλίου του 2018. Όπως παρατήρησε, «τα οστά σε λίγο θα ξεθαφτουν από την βροχή καθώς το χώμα υποχωρεί, οι καρεκλιτσες στη σκιά αποτελούν ιδανικό σημείο για ξεκούραση και κανείς δεν έβαλε έστω ένα σταυρό στα αζητητα». Δηλαδή, υπάρχει σχεδόν ανοιχτός τάφος που μέσα έχει ανθρώπινα μέλη από διάφορα θύματα της πυρκαγιάς. Αδιανόητο!

Πηγή: patrastimes.gr