Στην Ρωσία αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση 1.100.000 νοσούντες από τον Covid-19, εκ των οποίων στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 221.000 ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με Covid-19 και περίπου 5.000 χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Μουράσκα ανέφερε επίσης ότι το 10% των ασθενών, που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Covid-19, είναι «βαριά «περιστατικά» που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, ενώ 17.000 ασθενείς έχουν διαγνωσθεί με πνευμονία.

Οι ασθενείς με Covid-19, που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία, διευκρίνισε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, καταλαμβάνουν το 20% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι στις περιφέρειες της χώρας έχουν διατεθεί επιπλέον σχεδόν 8.000 ασθενοφόρα για την μεταφορά των ασθενών με κορωνοϊό, αλλά σε οκτώ περιφέρειες τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν. Πρότεινε μάλιστα να καλυφθεί η έλλειψη ασθενοφόρων με τη χρήση αυτοκινήτων ταξί.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την διάθεση των φαρμάκων σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ο Μιχαήλ Μουράσκα είπε ότι είναι «επαρκώς σταθερή».

Πηγή: patrastimes.gr