Φρένο επί του παρόντος σε προσδοκίες παράτασης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Παράθυρο» για ολιγοήμερη παράταση στην διορία που λήγει σήμερα για να υποβάλουν τις οριστικές αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ, άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως η κυβέρνηση θέλει να δώσει χρόνο σε περίπου 20.000 δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους για να πληρωθούν, παρότι άνοιξε κατ΄ εξαίρεση για αυτούς ξανά η εφαρμογή ώστε να διορθώσουν τα λάθη που είχαν κάνει στην αρχική φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όπως τόνισε ο κύριος Σταϊκούρας, από την Επιστρεπτέα Ι και Επιστρεπτέα ΙΙ έχουν ως τώρα λάβει κρατικές ενισχύσεις 96.000 επιχειρήσεις. Ειδικά στη β΄φάση του Προγράμματος μάλιστα, δικαιούχοι της βοήθειας καθίστανται κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις από τα νησιά, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Προς παράταση και οι μειώσεις ΦΠΑ
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών προϊδέασε και για παράταση και πέραν του Οκτωβρίου στις μειώσεις φόρων λόγω κορωνοϊού. Τόνισε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραταθούν οι μειώσεις ΦΠΑ σε εστιατόρια, καφετέριες, τρόφιμα, σινεμά, εισιτήρια, μεταφορές κλπ που τέθηκαν σε ισχύ από 1ης Ιουνίου και θα έπρεπε να λήξουν στις 30 Οκτωβρίου. Με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, το όλο πλέγμα των μειώσεων θα επανεξεταστεί και πιθανώς θα παραταθεί προς τα τέλη του έτους.

Πηγή: patrastimes.gr