Οι αρχές στην Αυστραλία ανέφεραν σήμερα μια μείωση στα νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 στο Σίδνεϊ, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο lockdown, προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε πως οι αριθμοί θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά για την πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, προκειμένου αυτή να εξέλθει από το lockdown, με δεδομένο ότι 28 από τα 65 νέα κρούσματα μόλυνσης αναφέρθηκαν σε ανθρώπους που είχαν μολυνθεί και εξακολουθούσαν να είναι δραστήριοι στην κοινότητα.

«Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης παραμένει υψηλός, βλέπουμε μια σταθερότητα. Τα κρούσματα δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο» δήλωσε η ίδια στο Σίδνεϊ.

Τα 65 νέα κρούσματα μόλυνσης είναι μειωμένα σε σύγκριση με τα 97 περιστατικά μόλυνσης που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα.

Το lockdown στο Σίδνεϊ άρχισε στις 26 Ιουνίου και θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι την 30ή Ιουλίου. Οι αρχές ανακοινώνουν ότι οι περιορισμοί θα αρθούν μόνο όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης που κινούνται μέσα στην κοινότητα, ενώ έχουν μολυνθεί, θα πλησιάσει κοντά στο μηδέν.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων σε όλη την πόλη έχει τώρα ξεπεράσει τα 900 περιστατικά, ενώ έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι, που είναι οι πρώτοι για την Αυστραλία στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Πηγή: patrastimes.gr