Αναστάτωση προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από καταγγελία η οποία ήρθε από την Θεσσαλονίκη και αφορούσε σε άνδρα, κομματικό στέλεχος ο οποίος και κακοποίησε, σύμφωνα με την καταγγελία, την πρώην σύντροφό του η οποία ανήκει και αυτή στο κόμμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το “voria.gr”, γυναίκα μέλος του κόμματος κατήγγειλε σωματική κακοποίηση από τον πρώην σύντροφό της. Το θέμα προκάλεσε αναταράξεις και έφτασε μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, επιφέροντας και την αντίδραση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγας Γεροβασίλη.

Η εντολή που είχε δοθεί ήταν το θέμα να λυθεί άμεσα, ενώ δεν θα έπρεπε να αφεθεί η οποιαδήποτε υπόνοια ανοχής, ειδικά σε μία περίοδο σαν και αυτή που διανύουμε όπου οι περιπτώσεις κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων κυριαρχούν στην ειδησεογραφία. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι δε πως ο καταγγελλόμενος επρόκειτο να βρίσκεται και ανάμεσα σε αυτούς που θα διεκδικούσαν ψήφο για την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Θεσσαλονίκης έχοντας ιδιαίτερη δυναμική.

Μετά την καταγγελία, όμως, όλα άλλαξαν, με τον ίδιο τελικά να αφαιρείται από το ψηφοδέλτιο και τις αρχαιρεσίες να προχωρούν χωρίς αυτόν. Άλλωστε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, ο καταγγελλόμενος δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος, καθώς κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μήνυμα.

Ποιοι εξελέγησαν στη Νομαρχιακή Επιτροπή

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ν.Ε. έγιναν το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Δικαίωμα ψήφου είχαν οι 240 αντιπρόσωποι των οργανώσεων, από τους οποίους ψήφισαν τελικά 231. Στη νέα Ν.Ε. η οποία αριθμεί 27 μέλη εξελέγησαν οι:

Χρήστος Μαϊκίδης (Μίκρα, 62 σταυροί), Γρηγόρης Εδιρνέλης (Μυγδονία, 61), Ανδρέας Μουρατίδης (Πανόραμα, 58), Αναστασία Γαϊταρτζή (Πρόχωμα, 55), Αθανάσιος Σαραμούρτσης (Ωραιόκαστρο, 55), Μαρία Γκουραμάνη (Φίλυρο, 52), Γιώργος Σανίδας (Θέρμη, 52), Μπάμπης Τσαϊρέλης (Ωραιόκαστρο, 52), Δημήτρης Γκουλιάρας (Γεωτεχνικοί, 51), Αναστάσιος Αμυράνης (Εχέδωρος, 50), Ελένη Μπατζιλή (Διαβατά, 49), Δημήτρης Ράβναλης (Λαγκαδάς, 49), Χρήστος Σαραφιανός (Βασιλικά, 48), Νικολέτα Παντή (Δέλτα, 46), Χρυσούλα Λιάπη (Θερμαϊκός, 45), Δημήτρης Μπαϊρακτάρης (Ζαγκλιβέρι, 45), Ανέστης Κεφαλάς (Θέρμη, 43), Όλγα Παναγιωτίδου (Νέα Απολλωνία, 42), Δημήτρης Σελέκος (Μίκρα, 42), Γιώργος Μουρατίδης (Ωραιόκαστρο, 42), Μηνάς Μηντζαρίδης (Κουφάλια, 41), Σαμψών Χατσατριάν (Θερμαϊκός, 41), Αθηνά Παναγιώτου (Βόλβη, 35), Μακρίνα Κωστή (Θέρμη, 31), Κωνσταντίνος Σωτηρούδης (Πυλαία, 31), Πασχαλίνα Καρυτοπούλου (Δέλτα, 25). Για την 27η θέση θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στους ισοψηφίσαντες Αλέξανδρο Γάτσο (Δέλτα), Αντώνη Κολυβόπουλο (Φίλυρο) και Βαλέριο Τεντζεράκη (Λαγκαδά).

Πηγή: patrastimes.gr