Μεγάλη άνοδο επισκεψιμότητας σημείωσε η ιστοσελίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) στο διάστημα από 28 Δεκεμβρίου 2020 έως 16 Ιουλίου 2021 σύμφωνα με τη χρήση των εργαλείων του ιστότοπου Alexa.com της Amazon.

Ακολουθώντας τη συνολική άνοδο που εμφάνισαν οι ιστοσελίδες όλων σχεδόν των Ελληνικών Πανεπιστημίων, το Ε.Α.Π. αναρριχήθηκε στη δεύτερη (2η) θέση ανάμεσα στα Ιδρύματα και στην ενενηκοστή πέμπτη (95η) ανάμεσα στις ελληνικές ιστοσελίδες, από τη θέση 210 που βρισκόταν το Δεκέμβριο του 2020, ενώ κατέλαβε και την πρώτη θέση ως προς τους μοναδικούς επισκέπτες.

Παγκοσμίως, η ιστοσελίδα του Ε.Α.Π., βρέθηκε στη θέση 17.002, ενώ ο μέσος ημερήσιος χρόνος επίσκεψης του κάθε χρήστη, ανήλθε στα 7:47’. Σύμφωνα με τα υπόλοιπα στοιχεία, το Ε.Α.Π. επιτυγχάνει το καλύτερο ποσοστό μοναδικών επισκεπτών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων (15,8%), στοιχείο που δείχνει ότι το 84% περίπου των χρηστών επισκέπτονται ξανά την ιστοσελίδα του.

Η ανανεωμένη, μοντέρνα και με εύκολη αναζήτηση ιστοσελίδα που διαθέτει το Ε.Α.Π., σε συνδυασμό με τη στροφή του κοινού στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην οποία το Πανεπιστήμιο είναι διαχρονικά πρωτοπόρο, αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδήγησαν τη σελίδα στα τιμητικά αυτά στατιστικά, ενώ καταδεικνύουν και τη γενικότερη άνοδο που σημειώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε όλους τους τομείς, παρά τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα στη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Την ανάλυση και μελέτη, πραγματοποίησαν τα στελέχη της ΜΟ.ΔΙ.Π. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: patrastimes.gr