Στην Τρίπολη της Λιβύης βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ.

Η επίσκεψη είναι αιφνιδιαστική και ο ακριβής λόγος δεν είναι έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός. Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι εντάσσεται στην στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Θεωρείται όμως πιθανό να σχετίζεται με τις προετοιμασίες για την επιχείρηση ανακατάληψης της Σύρτης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του στρατάρχη Χάφταρ.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι έγιναν δεκτοί με επισημότητες στο αεροδρόμιο της Μίτιγκα την Παρασκευή. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε στο Κέντρο Διοίκησης Συνεργασίας και Εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να διεξάγει συνομιλίες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη, όπως είπε, κυβέρνηση της Λιβύης.

«Ο υπουργός Άμυνας μας είναι εκεί τώρα και με τη δουλειά που θα κάνει στη Λιβύη, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους.

Στις 27 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της Τρίπολης υπέγραψε δύο ξεχωριστά μνημόνια με την Τουρκία, ένα το οποίο περιλαμβάνει τη στρατιωτική συνεργασία και το άλλο τη δήθεν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: patrastimes.gr