Ο κορωνοϊός φαίνεται πως θύμισε στους πλουσιότερους επιχειρηματίες του πλανήτη πως ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις και τους ανάγκασε να αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα, σπεύδοντας να ιδρύσουν οικογενειακές επιχειρήσεις με έδρα τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τον διευθυντή της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης (Monetary Authority of Singapore), Σπένσερ Σου.

«Φαίνεται πως η πανδημία λειτούργησε ως υπενθύμιση της ανθρώπινης θνητότητας, πράγμα που έχει οδηγήσει τις επενδυτικές εταιρείες να προωθούν σχέδια που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν απορρίψει» αναφέρει ο Σου.

Η Σιγκαπούρη προσπαθεί να προσελκύσει τα family offices, τις επενδυτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των πλουσιότερων επιχειρηματιών στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί σε κεντρικό κόμβο διαχείρισης πλούτου στην Ασία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η παροχή φορολογικών κινήτρων, η διαμόρφωση ειδικών κεφαλαίων και η υπόσχεση άδειας παραμονής δελεάζουν τους επιχειρηματίες.

Οι εταιρείες αυτού του είδους έχουν πενταπλασιαστεί το διάστημα 2017 -2019, αναφέρει ο Σου, χωρίς να διευκρινίζει πώς έχουν διαμορφωθεί τα νούμερα τη χρονιά που διανύουμε. Εξάλλου, πολιτική της Νομισματικής Αρχής είναι να μη δημοσιοποιεί τον ακριβή αριθμό των επενδυτικών εταιρειών που εδρεύουν στην περιοχή.

«Δεδομένου ότι πλέον οι οικογένειες περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, οι επιχειρηματίες έχουν περισσότερο χρόνο να σκεφτούν για τις επενδύσεις τους. Και σε αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί» δήλωσε.
Κάποιοι από τους πιο γνωστούς πλούσιους που έχουν «ριζώσει» στη Σιγκαπούρη είναι ο συνιδρυτής του Facebook, Εντουάρντο Σαβερίν, και ο σχεδιαστής ηλεκτρικών συσκευών Τζέιμς Ντάισον.

Πηγή: patrastimes.gr