Χιλιάδες είναι οι δόσεις ενός φαρμάκου κι ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό αντίστοιχα που έχουν φθάσει στη Βενεζουέλα, όπως είπε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο την Κυριακή (18/10) σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

«Το αντιιικό φάρμακο φαβιπιραβίρη έφθασε από τη Ρωσία. Έχουν έρθει χιλιάδες δόσεις από τη Ρωσία, που θα σώσουν ζωές», ανέφερε ο Μαδούρο, διαβεβαιώνοντας πως το σκεύασμα αυτό είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς με την COVID-19 που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον σοσιαλιστή πρόεδρο, το φάρμακο αυτό θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες της Βενεζουέλας.

Στις αρχές του Οκτωβρίου εξάλλου, η Ρωσία έστειλε μια πρώτη ποσότητα του πειραματικού εμβολίου εναντίον του SARS-CoV-2, του αποκαλούμενου Sputnik V, στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τις αρχές στο Καράκας, η χώρα θα λάβει μέρος στην τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου και σκοπεύει επίσης να συμμετάσχει στην παραγωγή του.

Στη δοκιμή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συμμετέχουν επίσης η Λευκορωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Μόσχα έχει συμφωνήσει με βιομηχανίες στην Ινδία για την παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων.

Πηγή: patrastimes.gr