Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τη δημιουργία σύγχρονω υποδομών υγιεινής στο Τελωνείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Οι εγκαταστάσεις του Τελωνείου της Πάτρας βρίσκονται στο χώρο του παλαιού λιμανιού.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο χώρος εντός του Tελωνείου -αλλά και περιφερειακά αυτού- στερείται βασικών υποδομών και ειδικότερα υποδομών υγιεινής, αποχωρητηρίων και αποδυτηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τελωνείο Πατρών κατά μέσο όρο εξυπηρετεί 300 φορτηγά οχήματα το μήνα, ενώ παράλληλα υποδέχεται τους οδηγούς και πολλές φορές και τους συνοδηγούς τους.

Τα άτομα αυτά, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες προσωπικής τους υγιεινής, αναγκάζονται να επισκέπτονται τα παρακείμενα καταστήματα της περιοχής, ή ακόμα χειρότερα, να χρησιμοποιούν τον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στους επισκέπτες, αλλά πρωτίστως στο μόνιμο προσωπικό και στους εργαζομένους του Τελωνείου.

Η υφιστάμενη κατάσταση δεν διασφαλίζει την αξιοπρεπή φιλοξενία των επισκεπτών και διαβίωση των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εκθέτει την πόλη».

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τη δημιουργία υποδομών υγιεινής στο Τελωνείο της Πάτρας και β) πότε θα είναι έτοιμες προς χρήση;

Πηγή: patrastimes.gr