Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας αναφορικά με την ίδρυση Ακοολογικού Τμήματος στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών από ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, με τη ζήτηση για ακοολογικές εξετάσεις να σημειώνει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, τα εξεταζόμενα παιδιά ανέρχονται σε περίπου 600 ανά έτος, με τις εκτιμώμενες ακοολογικές εξετάσεις να υπολογίζονται σε 1.800.

Να σημειωθεί ότι η λίστα αναμονής για την εξέταση των παιδιών με προβλήματα ακοής πλησιάζει το εξάμηνο.

Ένα πρόσθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών είναι η απουσία κατάλληλων υποδομών και ανεξάρτητων χώρων που να πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, για τη σωστή διενέργεια των ακοολογικών εξετάσεων, κατά τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Ωτορινολαρυγγολογικού τμήματος λειτουργεί ήδη ακοολογικό εργαστήριο εξοπλισμένο με συσκευές ανίχνευσης βαρηκοϊας, ακοομετρητή, τυμπανογράφο και συσκευές ωτοακουστικών εκπομπών, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμο το απαραίτητο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Συνεπώς, η ίδρυση ενός σύγχρονου ακοολογικού τμήματος στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων αποτελεί έναν εφικτό στόχο χαμηλού κόστους, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να μειώσει τη λίστα αναμονής και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την ίδρυση ενός σύγχρονου Ακοολογικού Τμήματος στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων και β) πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.»

Πηγή: patrastimes.gr