Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την κατασκευή σύγχρονων χειρουργείων στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Η δημιουργία νέων σύγχρονων χειρουργείων στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, κρίνεται άκρως απαραίτητη και επιτακτική, αφού οι υφιστάμενες χειρουργικές αίθουσες είναι απαρχαιωμένες και δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγειονομικής ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1988 -χρονολογία κατά την οποία μεταστεγάστηκε το νοσοκομείο στο σημερινό κτίριο- έγιναν ελάχιστες παρεμβάσεις, ενώ  η ανανέωση του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού δεν ήταν επαρκής και σύμφωνη με τις αυξημένες ανάγκες του παιδιατρικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Πάτρας.

Κατά συνέπεια, οι τρέχουσες ανάγκες του νοσοκομείου δεν μπορούν  να καλυφθούν ικανοποιητικά και παράλληλα δεν πληρούνται οι κανόνες υγειονομικής ασφαλείας και τα σύγχρονα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η κατασκευή νέων σύγχρονων χειρουργείων θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των επεμβάσεων, για το σύνολο των χειρουργικών ειδικοτήτων, σε ετήσια βάση.

Η νέα χειρουργική πτέρυγα θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερες και μεγαλύτερες αίθουσες, ανεξάρτητο χώρο αποστείρωσης, αίθουσα ανάνηψης, περισσότερους βοηθητικούς χώρους και χώρους ανάπαυσης του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, που σήμερα απουσιάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαιρετικά επιτυχημένη αντιμετώπιση των δεκάδων περιστατικών καθημερινά, καθώς και οι ελάχιστες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που καταγράφονται στο νοσοκομείο, οφείλονται στην καθημερινή υπερπροσπάθεια του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την κατασκευή νέων σύγχρονων χειρουργικών αιθουσών στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών και β) πότε αναμένεται να είναι έτοιμες προς χρήση._

Πηγή: patrastimes.gr