Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την μελλοντική αντιμετώπιση του κορωνοϊού από το νοσοκομείο του Ρίου.

Αφορμή, στάθηκαν οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για τον προγραμματισμό των προσλήψεων ιατρών, απ΄ όπου  προκύπτει ότι, ουσιαστικά αφήνει χωρίς εντατικολόγους ιατρούς τη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των βουλευτών:

«Σημειώνεται ότι η λειτουργία 17 κλινών (4 νέων) +6 Covid ΜΕΘ, με 8 ιατρούς ΕΣΥ, εκ των οποίων ένας προς συνταξιοδότηση, τίθεται σοβαρά σε κίνδυνο. Η ανακοίνωση προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της αναπληρώτριας καθηγήτριας και διευθύντριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο του Ρίου, Φωτεινής Φλίγκου. Όπως αναφέρει σε επιστολή της, το υπουργείο αφήνει χωρίς εντατικολόγους γιατρούς τη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τα χειροκροτήματα και να στελεχώσει άμεσα τις ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό, ενόψει και του δεύτερου κύματος νοσούντων που μάλλον έχει αρχίσει.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές ρωτούν ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν προκηρύσσονται οι δύο οργανικές θέσεις εντατικολόγων, δεδομένου ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί δύο θέσεις για άλλη μονάδα (καρδιοχειρουργική) και  αν αποτελούν οι δύο θέσεις νέες θέσεις ή αυτές είναι οι οργανικές θέσεις της γενικής ΜΕΘ;

Τέλος, ρωτούν πώς ακριβώς έχει διασφαλίσει το Υπουργείο Υγείας, ότι η λειτουργία των 17 κλινών ΜΕΘ- εκ των οποίων οι 4 είναι νέες- και 6 κλινών COVID ΜΕΘ, θα είναι ομαλή και η παροχή υπηρεσιών στον ασθενή ασφαλής και υψηλού επιπέδου, εφόσον το νοσοκομείο διαθέτει μόνο 8 ιατρούς εντατικολόγους ΕΣΥ, εκ των οποίων ο ένας βαίνει προς συνταξιοδότηση;»

Πηγή: patrastimes.gr