Η Δημοτική Αρχή, συμμετείχε στην συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της 6ης ΥΠΕ, που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική απεργία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε έξω από την 6η ΥΠΕ, πήρε το λόγο και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Ως Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας και τον Πατραϊκό λαό, είμαστε δίπλα στους αγώνες και τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου της πόλης μας, των εργαζομένων,  των ανέργων, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών. Όλων αυτών δηλαδή που δημιουργούν τα πάντα στην κοινωνία μας, αλλά χτυπιούνται αλύπητα από το σύστημα και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Διότι πέρα από την εκμετάλλευση που γίνεται, εν μέσω πανδημίας, μένουν και απροστάτευτοι στα ζητήματα υγείας.

Συμφωνούμε με όλα τα αιτήματα που  κατέθεσε και σ’ αυτή την συνέντευξη λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, δηλαδή, άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, επίταξη των ιδιωτικών δομών της υγείας, άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Αν υλοποιηθούν αυτά τα αιτήματα, θα βελτιωθεί η θέση του πατραϊκού λαού και θα προστατευτεί πραγματικά η υγεία του.

Δεν πρόκειται να μας χαρίσει κανένας τίποτα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, δίπλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας».

Στην συγκέντρωση, τηρώντας τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται, μάσκες και αποστάσεις, ήταν μαζί με τον Δήμαρχο, οι Αντιδήμαρχοι, Βίβιαν Σαμούρη, Μιχάλης Αναστασίου και Βαγγέλης Κατσακούλης και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης.

DSC_0420

Πηγή: patrastimes.gr