Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Ιμάμογλου θα ανταποδώσει έτσι την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Πόλη ο Κώστας Μπακογιάννης τον περασμένο Μάρτιο.

Οι δύο δήμαρχοι διατηρούν πολύ καλή σχέση. Ο Ιμάμογλου μάλιστα έδειξε τότε τα θετικά αισθήματά του ανταποκρινόμενος στην πρόταση να επισκεφθεί μαζί με τον Μπακογιάννη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, κάτι που είχε να πράξει δήμαρχος πάνω από 20 χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης από την πλευρά του συνεχίζει την παράδοση της μητέρας του, η οποία επέλεγε να έχει πάντα ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα.

Εκρέμ-Ιμάμογλου-Μπακογιάννης

Το «καρφί» του Εκρέμ Ιμάμογλου στον Ερντογάν

Παράλληλα η πολιτική αντιπαράθεση του Ταγίπ Ερντογάν με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο και δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τον τελευταίο να κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο πως ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Ο ξεσηκωμός του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης σχετίζεται σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ με την απόρριψη των επενδυτικών έργων από την πολιτεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο προχωρά σε συνεχείς ακυρώσεις τους.

Εκρέμ-Ιμάμογλου- Ερντογάν

«Απευθύνομαι στα υπουργεία, απευθύνομαι στην προεδρία μην ταλαιπωρείτε τους Κωνσταντινουπολίτες. Αν ταλαιπωρείτε τον Κωνσταντινουπολίτη τότε αυτός δεν θα σας αναγνωρίζει και θα σε αγνοεί», δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πηγή: patrastimes.gr