Επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τον απόδημο ελληνισμό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του θα πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναντήσεις με μέλη των ελληνικών κοινοτήτων, της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπους της Εκκλησίας, επιχειρηματίες, καθώς και αιρετούς εκπροσώπους της ουκρανικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την άφιξή του στο Κίεβο, χθες, ο κ. Βλάσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και ελληνιστές της πόλης, ενώ σήμερα μεταβαίνει στη Μαριούπολη, όπου θα επισκεφθεί χωριά με ισχυρό ελληνικό ομογενειακό στοιχείο.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιφέρεια της Μαριούπολης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα έχει συναντήσεις με επικεφαλής και μέλη ιστορικών ελληνικών κοινοτήτων και συλλόγων, καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης και ελληνικά σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή.

Στο δεύτερο σκέλος της επίσκεψής του στην Ουκρανία, θα μεταβεί στην Οδησσό όπου θα εκπροσωπήσει την Πολιτεία στις εκδηλώσεις εορτασμού των 227 ετών ίδρυσης της Πόλης της Οδησσού.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο κ. Βλάσης θα πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις με επικεφαλής και μέλη ελληνικών φορέων, εκπροσώπους των αποσπασμένων από την Ελλάδα εκπαιδευτικών, ενώ τέλος, θα επισκεφθεί την Εκκλησία Αγίας Τριάδας, το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας, το Ελληνικό Πάρκο και το Κέντρο Μελετών Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Mechnikov.

Πηγή: patrastimes.gr