Το «Νότιο Πάρκο» της Πάτρας, ήταν ο δεύτερο «σταθμός» στο φετινό ταξίδι του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για την ενότητα των παράλληλων εκδηλώσεων.

Με… φόντο τον πατραϊκό, οι φίλοι του κινηματογράφου είχαν την τύχη να απολαύσουν το βράδυ της Πέμπτης (χθες) την ταινία «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία». Μία ταινία που σκηνοθέτησε και παίζει ο μοναδικός Γούντι Άλεν και η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες δημιουργίες του, στην οποία κυριαρχούν ο σαρκασμός και αυτοσαρκασμός, κωμικά στοιχεία και γκανγκ, μοναδικό χιούμορ.

DSC_3727

Πρόκειται για μία αστυνομική παρωδία γυρισμένη σε στυλ ντοκιμαντέρ. Ο αφηγητής διηγείται τη ζωή του Βέρτζιλ Στλάρκογουελ ενός κακοποιού της κακιάς ώρας μέσα από στιγμιότυπα της ζωής του, συνεντεύξεις και –υποτιθέμενα- πλάνα αρχείου. Ενός κακομοίρη που γεννήθηκε να χάνει. Μέσα σε όλα τον «χτυπάει» ο έρωτας για τη Λουίζ και οι υποχρεώσεις του μεγαλώνουν. Συνεχίζει τις ληστείες τραπεζών, πάντοτε με αποτυχία, και πάντοτε καταλήγει στη φυλακή…

DSC_3728

Πριν την έναρξη της προβολής, το μέλος του Διοικητικού Συμβολαίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό, Χριστίνα Κλωνιζάκη  αναφέρθηκε στην ταινία και το πρόγραμμα του φετινού Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου καθώς την σημασία που έχει για τον Οργανισμό, οι προβολές να «φτάνουν» κάθε χρόνο σε περισσότερες γειτονιές της πόλης.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 13.6.2021 στην πλατεία Ταραμπούρα στις 9.30 το βράδυ. Ο θερινός κινηματογράφος θα περιοδεύει και αυτό το καλοκαίρι με 3 προβολές την εβδομάδα (Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείο, Πέμπτη και Κυριακή σε γειτονιές εκτός κέντρου), για όλο τον Ιούνιο και Ιούλιο με ελεύθερη είσοδο.

DSC_3731

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος στο χώρο θα γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.

Ηθοποιοί: Γούντι Άλεν, Τζάνετ Μάργκολιν, Μαρσέλ Χίλερ

Πηγή: patrastimes.gr