Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμης για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ”ΦΡΕΥΑ” Ν. Λευκάδας 475, ενώ βρισκόταν εντός του λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμης, οι οποίοι κατέσβησαν την πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί στο εξωτερικό αριστερό κατάστρωμα του σκάφους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκαν ελαφριά εγκαύματα στον Κυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Επίσης, το Ι/Φ σκάφος ”ΜΙΑΜΙ ΜΙΑΜΙ” Ν.Π. 11625, που ελλιμενιζόταν παραπλεύρως του ”ΦΡΕΥΑ”, υπέστη από την πυρκαγιά, μικρής έκτασης εξωτερικές φθορές.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρων σκαφών μέχρι την προσκόμιση των βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα πλοία οργανισμούς.

Πηγή: patrastimes.gr