Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οι κάλπες ανοίγουν και πάλι για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών, την Εισαγγελία Πρωτοδικών και την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Οι δικαστές και εισαγγελείς θα προσέλθουν αύριο στις κάλπες τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν προβλεφθεί, λόγω κορονοιού.

Την ψήφο των συναδέλφων της για τη θέση της Προϊσταμένης του Πρωτοδικείου Αθηνών διεκδικεί η πρόεδρος Πρωτοδικών Σοφία Φούρλαρη.

«Πιστεύω, ότι μετά από την σχεδόν, εικοσαετή δικαστική μου θητεία, η εμπειρία και η γνώση που έχω συλλέξει ιδίως σε θέματα που προκύπτουν και αφορούν τις δυσκολίες που καθημερινά και εγώ η ίδια έχω αντιμετωπίσει κατά την άσκηση των καθηκόντων μου στο Δικαστήριό μας, μπορούν να εισφέρουν αρκετά στην κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους και αφορούν κυρίως τον αναμφισβήτητο φόρτο των υποθέσεων που αναγκαία ακολουθεί το μεγαλύτερο Δικαστήριο της χώρας, τα πολλά τεχνικά θέματα που απορρέουν από τις ελλιπείς και παλαιές κτιριακές υποδομές του και τα κενά των προβλεπόμενων θέσεων Δικαστών και Δικαστικών υπαλλήλων», αναφέρει η κ. Φούρλαρη δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της.

Τη θέση του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών διεκδικεί και ο επίσης πρόεδρος Πρωτοδικών Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος στο παρελθόν, ως ανακριτής, είχε χειριστεί την υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens :

«Σας δηλώνω και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα αδικήσω κανέναν και ότι θα είμαι δίκαιος. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πλέον θητείας μου στο δικαστικό σώμα, αποτελεί πλήρη πεποίθησή μου ότι οι δικαστές δεν μπορεί να διακρίνονται σε δικαστές δύο ταχυτήτων ήτοι των ευνοημένων και των μη ευνοημένων. Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον ανεπίτρεπτο για το χώρο μας και για εμάς που διακονούμε τη δικαιοσύνη με αυταπάρνηση και αποδίδουμε δίκαιο. Επίσης, γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς δικαστές, αφού ως γονέας συμμετέχω ενεργά στην ανατροφή των τέκνων μου. Με αυτά τα χαρακτηριστικά έχω μοναδικό σκοπό να συμβάλω στην όσο το δυνατόν καλύτερη διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δική του επιστολή προς τους συναδέλφους του ο κ. Ζαγοριανός.

Την τριάδα των υποψήφιων για τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών συμπληρώνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών Παναγιώτης Λεβενιώτης.

Υποψήφιοι για το Εφετείο της Αθήνας είναι η πρόεδρος Πρωτοδικών Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, η οποία είναι και σήμερα μέλος της διοίκησης του Δικαστηρίου καθώς και ο πρόεδρος εφετών Δημήτρης Τράγκας.

Στις Εισαγγελίες φαίνεται να επικρατεί «σύμπλευση» στο πρόσωπο ενός και μόνο υποψηφίου για τη θέση του προϊσταμένου. Συγκεκριμένα , στην Εισαγγελία Πρωτοδικών υποψήφια είναι η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ενώ στην Εισαγγελία εφετών Αθηνών ο σημερινός προϊστάμενος Ιωάννης Μωραϊτάκης.

Πηγή: patrastimes.gr