Υψηλά είναι τα ποσοστά των ανεμβολίαστων αλλά και των αρνητών του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό.

Ειδικότερα, το ποσοστό των αρνητών εμβολιασμού στα τρία σώματα κυμαίνεται στο 10-15% σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη. Επιπλέον και τα ποσοστά εμβολιασμού κινούνται με χαμηλές «πτήσεις» αν και την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αυξητική τάση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα ποσοστα εμβολιασμού στην ΕΛΑΣ είναι 61,53% εμβολιασμένοι ποσοστό που αντιστοιχεί σε 33.841 αστυνομικούς, 28,47% ή 15.658 αστυνομικοί ανεμβολίαστοι και ένα ποσοστό 10% που νόσησαν, δηλαδή 5.500 αστυνομικοί. Εκείνο που είναι άγνωστο είναι το πόσοι από αυτούς τους 5.500 αστυνομικούς θα θελήσουν να εμβολιαστούν.
Στην Αττική έχει εμβολιαστεί το 56% του προσωπικού της Αστυνομίας και στη Θεσσαλονίκη το 57%.
Υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό νέων αστυνομικών και μάλιστα σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού καθώς εκτιμούν ότι ο ιός δεν αποτελεί κίνδυνο για εκείνους.

Στην Πυροσβεστική, το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 57% ήτοι 5.169 πυροσβέστες ενώ σε αυτούς που θεωρούνται ενεργοί είναι και αυτοί που έχουν νοσήσει. Από την πυροσβεστική δεν έχουν λείψει και τα… ευτράπελα, καθώς 54 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που δεν είχαν εμβολιαστεί αντικαταστάθηκαν από 35 συναδέλφους τους κατόπιν διαταγής του αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη. Παράλληλα αξιωματικός της υγειονομικής υπηρεσίας του σώματος απομακρύνθηκε από το πόστο του ως φανατικός αντιεμβολιαστής.

Στο Λιμενικό Σώμα έχει εμβολιαστεί το 65%, δηλαδή 4.782 λιμενικοί ενώ δεν έχουν λάβει το εμβόλιο 2.574 στελέχη του σώματος, ποσοστό 35%. Ένα ποσοστό 10-15% δημιουργεί προβληματισμό καθώς είναι αμετάπειστοι στο να εμβολιαστούν ακόμη και υποβληθούν σε σελφ τεστ.

Βέβαια, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, αναστολή εργασίας για τους ένστολους δεν προβλέπεται, παρ’ όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα στα σελφ τεστ.

Στην όλη υπόθεση υπάρχει και το αξύμωρο σχήμα ανεμβολίαστοι αστυνομικοί να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εργαζομένων και πελατών.

Πηγή: patrastimes.gr