Σε “θύλακα” αντιπαράθεσης με το υπουργείο παιδείας και την κυβέρνηση μετατρέπεται σταδιακά η Πάτρα και η Αχαΐα γενικότερα καθώς αρχίζει να διαμορφώνεται κύμα καταλήψεων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέχρι στιγμής έξι σχολικές μαννάδες τελούν υπο κατάληψη στην περιοχή με τα αιτήματα να αφορούν σε κατάργηση της Ελάχιστης Βιάσης Εισαγωγής , Κάλυψη των κενών με καθηγητές και προσλήψεις, Να διδάσκονται στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (π.χ. σχέδιο), Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό,
Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο σελφ τεστ και στη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων με  αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα.

Να σημειωθε’ι πως τόσο σε επίπεδο Αχαϊα, όσο και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχει η εκτίμηση πως δεν αποκλείεται μεταξύ των μαθητών που πραγματοποιούν καταλήψεις να έχουν παρεισφρήσει ακροδεξιά στοιχεία και αντιεμβολιαστές.

Δεν χάνονται μαθήματα – μετρούν απουσίες

Σύμφωνα με τα ίσια δήλωσε στην εκπομοπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στον max fm, “Πράσινο, κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” , περιφερειακό διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλος  η κατάσταση ακόμα είναι ελεγχόμενη, ενώ πρόσθεσε ότι στα σχολεία που τελούν υπο κατάληψη στην περιοχή, δεν χάνονται τα μαθήματα καθώς πραγματοποιείται τηλεδιδασκαλία με όσους μαθητές δεν συμμετέχουν σε αυτή να παίρνουν απουσίες, γεγεονός που σημαίνει ότι απειλούνται ακόμα και με απώλεια της σχολικής χρονιά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 2.40′Πηγή: patrastimes.gr