Αποτροπιασμό και οργή προκάλεσαν οι μαρτυρίες των γυναικών που δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η δίκη του οποίου άρχισε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με τον εκπαιδευτικό να διώκεται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη κατά συρροή.

Οσα κατήγγειλαν οι απόφοιτες συνέβησαν την περίοδο 2015-2016 στο ιδιωτικό ιατρείο του καθηγητή, όπου οι κοπέλες πήγαιναν για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις. Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί δεν προχώρησαν τότε σε καταγγελία, απάντησαν ότι φοβούνταν πως δεν θα έπαιρναν ποτέ πτυχίο! Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι ο καθηγητής τής ζήτησε να γδυθεί τελείως. «Ημουν στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών όταν επισκέφθηκα το ιατρείο του. Είχε ευχάριστο προφίλ στο μάθημα. Μας είπε ότι μπορούμε να κάνουμε δωρεάν γυναικολογική εξέταση, επειδή “είστε συναδέλφισσες”. Τον εμπιστεύτηκα και πήγα. Είπε στη μαία να βγει έξω, λέγοντας: “Είναι φοιτήτρια, θα της κάνω μάθημα”. Γδύθηκα. Μου είπε “όπως σε γέννησε η μάνα σου”. Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι είμαι εκτεθειμένη σε άγνωστο άντρα. Αρχισε να με θωπεύει. Πάγωσα. Κόπηκε η φωνή μου. Ετρεμα, έλεγα να τελειώσει, να φύγω» υποστήριξε.

2 202009161646067957 1200x700 1
Συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο

Παρόμοιες ήταν και οι μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών. «Του είπα να σταματήσει και δεν σταμάτησε. Τον έσπρωξα, αλλά με τράβηξε πάνω του για να με παρηγορήσει επειδή έκλαιγα. Δεν ήταν κανείς στο ιατρείο. Με φίλησε χωρίς τη θέλησή μου. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι, ήταν ένας τεχνικός. Πήγα στο παραβάν και ντύθηκα. Μου είπε να μην πω τίποτα. Οταν πήγα να φύγω, με αγκάλιασε και μου είπε “όταν πάρεις πτυχίο, εγώ θα είμαι εδώ να σου βρω δουλειά”» ανέφερε στην κατάθεσή της η κοπέλα.

Η δίκη διακόπηκε το απόγευμα της Τετάρτης και θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου. Την ώρα που βγήκε από το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος αποδοκιμάστηκε από μια ομάδα συγκεντρωμένων αλληλέγγυων και φυγαδεύτηκε από την πίσω έξοδο του δικαστικού μεγάρου.

Πηγή: patrastimes.gr