Σε αναζήτηση εκείνων των φαρμακείων τα οποία θα συνεχίσουν να διαθέτουν  slef test στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα επιδοθούν από σήμερα οι Αχαιοί, καθώς τίθεται σε ισχύ η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, με την οποία σταματά στις 7 Ιουνίου – μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων – η δωρεάν διάθεσή τους.

Ωστόσο μερίδα των φαρμακοποιών αναμένεται να μην πειθαρχείσει και να συνεχίσει την διάθεση των self test όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η απόφαση της Γενική συνέλευσης αναφέρει και απαντά στο ερώτημα κατά πόσο με δεδομένες τις συνθήκες διακίνησης των δωρεάν self-test και τη λήξη του μνημονίου συνεργασίας ΠΦΣ-Υπουργείου, οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας συνεχίζουν τη διάθεση από την πλατφόρμα των δωρεάν self-test και μετά τις 6/6;

Η πρόταση του προέδρου στη συνέλευση ήταν να σταματήσει η αναπλήρωση αποθέματος την Παρασκευή 04/06/21 (το σαββατοκύριακο τα Φαρμακεία της Αχαΐας έχουν μόνο εφημερεύοντα και ΔΕΝ χορηγούν self-test στις εφημερίες) και από τις 07/06/21 να σταματήσει η διάθεση self-test μέχρις εξαντλήσεως των όποιων αποθεμάτων.

Η απόφαση της Γ.Σ. να είναι δεσμευτική και για οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα στο μέλλον δωρεάν χορήγησης ή παροχής υλικού ή υπηρεσίας και να ανακαλείται μονό με απόφαση νέας Γ.Σ..

Στη Γενική Συνέλευση είχαν συμμετάσχει διαδικτυακά 105  φαρμακοποιοί . Ψήφισαν 103 υπέρ της πρότασης του προέδρου και 2 κατά.

Κατά συνέπεια από τη Δευτέρα 07/06/21 (σήμερα) σταματά στην Αχαΐα η διάθεση δωρεάν self-test μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων) ενώ ψηφίστηκε και η δημιουργία σχετικής αφίσας υ Θα μπει στις προθήκες των φαρμακείων για την ενημέρωση του Κοινού.

Πηγή: patrastimes.gr