Αρχική Πολιτική Στο Κυπριακό Μουσείο ξεναγήθηκε η Κ. Σακελλαροπούλου

Στο Κυπριακό Μουσείο ξεναγήθηκε η Κ. Σακελλαροπούλου

276
0

Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Κυπριακό Μουσείο το μεσημέρι της Τετάρτης (23/09) ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις δεκατέσσερις αίθουσες του Μουσείου όπου εκτίθενται τα εκθέματα βάσει χρονολογικής και θεματολογικής κατάταξης.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός την κ. Σακελλαροπούλου, το υφιστάμενο Κυπριακό Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, θεωρείτο για την εποχή του έργο τεράστιας σημασίας για την προστασία και ανάδειξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Κύπρου. Προσέθεσε ότι η αύξηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και οι σύγχρονες μουσειολογικές και μουσειογραφικές προσεγγίσεις, κατέστησαν απαραίτητο το σχεδιασμό ενός νέου κτηρίου για να καλύψει τις πιο πάνω ανάγκες.

«Στα 1935, με τη θέσπιση του νέου Περί Αρχαιοτήτων Νόμου και την ίδρυση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, άρχισε η αναδιοργάνωση των συλλογών του Κυπριακού Μουσείου, σύμφωνα με τις νεότερες μουσειακές αντιλήψεις και τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα» είπε ο κ. Καρούσος.

Αναφερόμενος στο Νέο Κυπριακό Μουσείο ο υπουργός επισήμανε ότι το έργο για την κατασκευή και λειτουργία του «αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα πολιτιστικής υποδομής για την Κύπρο της τελευταίας εκατονταετίας» και προσέθεσε: «Το Νέο Κυπριακό Μουσείο θα φιλοξενήσει πέραν των 4.000 εκθεμάτων και θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες συλλογές κυπριακής αρχαιολογίας διεθνώς».

Πηγή: patrastimes.gr