Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως θα επιχειρήσει να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες, όπως ο γίγαντας της τεχνολογίας Alibaba, μετά την απαγόρευση του TikTok.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν υπήρχαν άλλες συγκεκριμένες εταιρείες που ανήκουν στην Κίνα και μελετούσε την απαγόρευσή τους, όπως η Alibaba, ο Tραμπ απάντησε: «Λοιπόν, εξετάζουμε και άλλα πράγματα, ναι».

Ο Τραμπ ασκεί πιέσεις σε κινεζικές εταιρείες, όπως την την εφαρμογή για μικρά βίντεο TikTok που δεσμεύθηκε να απαγορεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν την Παρασκευή την κινεζική ιδιοκτήτρια εταιρεία τους ByteDance να εκποιήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις της TikTok εντός 90 ημερών, με γνώμονα τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται.

Ο Τραμπ, ο οποίος ανήγαγε την μεταβολή της εμπορικής σχέσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ως κεντρικό θέμα της προεδρίας του, έχει επικρίνει έντονα την Κίνα αφ’ ενός, ενώ αφ΄ετέρου συγχαίρει τις αγορές γεωργικών προϊόντων όπως η σόγια και το καλαμπόκι από το Πεκίνο, στο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

Πηγή: patrastimes.gr