Ακολουθήστε τα όνειρά σας και δημιουργήστε τη δική σας επιτυχία

Ακολουθήστε τα όνειρά σας και δημιουργήστε τη δική σας επιτυχία

«Ακολουθήστε τα όνειρά σας». Αυτή είναι μια κοινή συμβουλή που συχνά ακούμε, αλλά λίγοι την εφαρμόζουν πραγματικά. Από μικροί, όλοι μας έχουμε όνειρα και συχνά την επιθυμία να τα κυνηγήσουμε, αλλά η ζωή συχνά μας επιφυλάσσει αναπάντεχα εμπόδια. Υπάρχουν, ωστόσο, άτομα που παραμένουν αφοσιωμένα στους στόχους τους και προχωρούν με θάρρος στην πορεία προς την επιτυχία. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο Άντονι Ταν, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της κυρίαρχης εφαρμογής οδήγησης στη Νοτιονατολική Ασία, Grab.

Από την ηλικία των 6 ετών, ο Άντονι ήξερε ότι ήθελε να γίνει επιχειρηματίας. Σε αντίθεση με άλλους, δεν άφησε το όνειρό του να υπονομευτεί από τις δυσκολίες της ζωής. Ήταν μόλις 11 ετών όταν ξεκίνησε την πρώτη του επιχειρηματική δραστηριότητα, ανταλλάσσοντας κόμικς, επιδεικνύοντας έτσι τα πρώτα του δείγματα επιχειρηματικού πνεύματος. Η παιδική του εμπειρία τον ενέπνευσε να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι και να μη παραμείνει στη σκιά της οικογενειακής επιχείρησης.

Αναζητώντας ένα μεγαλύτερο σκοπό, την ημέρα που ένας συμφοιτητής του στο Χάρβαρντ τον προκάλεσε να εξετάσει την κατάσταση του συστήματος ταξί στη Μαλαισία, ο Άντονι αποφάσισε να αναπτύξει τη Grabtaxi, μια εφαρμογή για κρατήσεις ταξί, εστιάζοντας στο να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ανθρώπων και να ενισχύσει τις αποδοχές των οδηγών. Όταν παρουσίασε την ιδέα του σε έναν καθηγητή του, δέχθηκε αποθάρρυνση, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της.

Στην αρχή του εγχειρήματός του, η εκπαίδευση των οδηγών στη χρήση της τεχνολογίας αποδείχθηκε μεγάλη πρόκληση. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν smartphones και είχαν ελάχιστη κατανόηση του Διαδικτύου ή του GPS. Ο Άντονι βρέθηκε στη θέση να τους παρέχει την απαραίτητη τεχνολογία και να τους εκπαιδεύσει, προκειμένου να τους βοηθήσει να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην υπηρεσία.

Το 2018, η Grab εισήλθε σε μια στρατηγική συμφωνία με την Uber, αποδεικνύοντας τη δύναμή της στην αγορά. Η συμφωνία αυτή καθόρισε τη θέση κυριαρχίας της Grab στη Νοτιοανατολική Ασία, με την Uber να αποκτά μερίδιο 27,5% στην εταιρεία. Ταυτόχρονα, η Grab εξελίχθηκε σε μια σούπερ εφαρμογή που επαναστατεί στον τρόπο ζωής των ανθρώπων στην περιοχή, επεκτείνοντας τις δυνατότητές τους, όπως είναι η πρόσβαση σε μικροχρηματοδοτήσεις.

Στη συνέντευξή του στο CNBC, ο Άντονι τόνισε τη σημασία της κατανόησης των προβλημάτων των ανθρώπων και της προσφοράς λύσεων. Ανέφερε ότι η δυνατότητα να εξυπηρετούν πραγματικά τους πελάτες και να δημιουργούν ένα υποστηρικτικό οικοσύστημα είναι το στοιχείο που διακρίνει τη Grab από άλλες εταιρείες. Έχει καταφέρει να προσφέρει λύσεις σε προκλήσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, αυξάνοντας έτσι τη δυνατότητα πρόσβασης και επιτυχίας τους.

Πηγή: naftemporiki.gr