Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να φέρνει μεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών σε Βραζιλία και Μεξικό. Στη Βραζιλία καταγράφηκαν την Δευτέρα 10.917 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα να φθάνει τους 5.590.025, ενημέρωσε το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία αυξήθηκαν κατά 231 το ίδιο διάστημα, με τους νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα να ανέρχονται ως αυτό το στάδιο σε 161.106, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται αντίστοιχα για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία, και τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ.

198 οι νεκροί στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Δευτέρα (09/11) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 4.960 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 198 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 95.225 νεκρούς επί συνόλου 972.785 ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας τόνιζε πως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ βαρύτερος στην πραγματικότητα — ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους — από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr