Η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως θα διεξαχθεί συγκέντρωση συμπαράστασης για το λαό της Παλαιστίνης, το Σάββατο (15/5).

Η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Διαδηλώνουμε το Σάββατο 15 Μάη , στις 6:00 μμ , στην Πλατεία Γεωργίου .
– Λευτεριά στην Παλαιστίνη
– Νίκη στην Ιντιφάντα – Έξω ο ισραηλινός στρατός κατοχής
– Καμία συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.
Καταγγέλλουμε την δολοφονική πολιτική του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα, όπου 24 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού μέσα σε 3 μέρες.
Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ 610 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τις βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας στις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων αλλά και κατά την εισβολή στο Τέμενος Αλ Άκσα εν μέσω Ραμαζανιού.
Χαιρετίζουμε τους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται στο ρατσιστικό κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ, που συνεχίζει την πολιτική των εποικισμών και προσπαθεί να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους στη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με βίαιες εξώσεις. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα τους που απλώνεται από την Ανατολική Ιερουσαλήμ μέχρι τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
Η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού δίνει δύναμη και ξεσηκώνει την εργατική τάξη και τη νεολαία από τη Βηρυτό ως τη Βαγδάτη και από τη Δαμασκό ως το Κάιρο. Αυτή είναι και η δύναμη που μπορεί να βάλει τέλος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του μαντρόσκυλού τους στην περιοχή.
Καταδικάζουμε την προκλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έσπευσε να διορθώσει την αρχική της ανακοίνωση που μιλούσε για “βίαια επεισόδια” με μια δεύτερη που καταδικάζει τις “πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ” και που αναγνωρίζει “το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα” !
Η στάση της δεν εκπλήσσει κανένα. Η κυβέρνηση ΝΔ, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανακηρύξει το Ισραήλ σε βασικό σύμμαχο στην περιοχή. Στήνει τον αντιδραστικό της άξονα με τον ακροδεξιό Νετανιάχου και τον δικτάτορα Αλ Σίσι της Αιγύπτου, πάνω στα πτώματα των Παλαιστινίων που παλεύουν για λευτεριά.
Η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 15 Μάη ,στις 6:00 το απόγευμα , στην πλατεία Γεωργίου.”

Πηγή: patrastimes.gr