Μια συγκινητική ανάρτηση με πυροσβέστες από τη Ρουμανία και τον τίτλο «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες!» έκανε η πρεσβεία της χώρας στη Θεσσαλονίκη, προαναγγέλλοντας την άφιξη της βοήθειας.

Ήδη, αργά χθες το βράδυ έφτασαν στην Ελλάδα πάνω από 110 πυροσβέστες με σύγχρονο εξοπλισμό και οχήματα και κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

«Είναι η πρώτη πυροσβεστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από Ρουμάνους στο έδαφος άλλου κράτους.
Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες!
Είμαστε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας!», γράφει η πρεσβεία, που μάλιστα έβαλε τη φωτογραφία στο εξώφυλλο του προφίλ της στο Facebook.

Το Βουκουρέστι ανταποκρίθηκε στο ελληνικό αίτημα που υπεβλήθη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε να στείλει 112 πυροσβέστες και 23 πυροσβεστικά οχήματα.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Φλορίν Κίτσου εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας.

«Η Ρουμανία είναι με την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Έχουμε εγκρίνει, από τη Ρουμανία, δωρεάν διεθνή βοήθεια για την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία πλήττεται σοβαρά από δασικές πυρκαγιές! Η ομάδα πυροσβεστών από τη Ρουμανία θα ενεργήσει στις περιοχές που υποδεικνύουν οι ελληνικές αρχές για περίοδο 10 ημερών!» έγραψε ο Κίτσου σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: patrastimes.gr