Σε πάνω από 8 χιλιόμετρα εκτείνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Φωκίδα και κατακαίει την περιοχή του Τολοφώνα.

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του Τολοφώνα. Με μήνυμά μέσω του 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 Στο Δήμο Δωρίδας η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ειδικότερα, ξεκίνησε χθες από το χωριό Ελαία, προχώρησε προς την Καλλιθέα, τον Τολοφώνα και μετά στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας, στον Κορινθιακό Κόλπο. Και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ στα τρία από αυτά η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Στον Άγιο Σπυρίδωνα πρόλαβαν τη φωτιά πριν μπει στο χωριό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο, το οποίο προχώρα πλέον προς Ερατεινή και Πάνορμο. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς κανείς να μπορεί να τη σταματήσει», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης.

Ο κ. Καπεντζώνης έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ενισχυθούν οι επίγειες αλλά και οι εναέριες δυνάμεις, καθώς όπως ανέφερε, «παλεύουμε με τα νύχια και ό,τι μέσα μπορούμε να βρούμε, καθώς πολλά από αυτά έχουν φύγει για Αθήνα και Εύβοια».

5354519.jpg
ΚΑΤΣΙΜΑΚΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ EUROKINISSI

Επίσης έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα σε δύο φάσεις, καθώς η πυρκαγιά πέρασε δίπλα στα χωριά και έκαψε κάποια σπίτια περιφερειακά των χωριών.

5354520.jpg
ΚΑΤΣΙΜΑΚΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ EUROKINISSI

Πηγή: patrastimes.gr