Σε κάθε γωνιά της χώρας ανακαλύπτουν μίνι χασισοφυτείες οι αστυνομικοί, που κάνουν συνεχείς συλλήψεις. Όμως, αυτός που τους εντυπωσίασε ήταν ένας Έλληνας που είχε στήσει έναν κήπο από χασισόδεντρα στο… μπαλκόνι του σπιτιού του σε περιοχή της Πρέβεζας με αποτέλεσμα να είναι ορατά από μακριά!

Κατά την στοχευμένη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατέσχεσαν δέκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,20 ως 1,80 μέτρου τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης μέσα σε γλάστρες, καθώς και μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 58 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας κατηγορούμενο για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Συλλήψεις και σε Αγρίνιο, Καρδίτσα και Χανιά

Άλλη μια χασισοφυτεία που αποτελούνταν από 17 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,40 μέτρων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περιοχή του νομού Καρδίτσας. Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με δύο μπιτόνια και ένα λάστιχο ποτίσματος που βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας και οι έρευνες για την ταυτοποίηση των καλλιεργητών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην αυλή της κατοικίας του στην περιοχή Τρίκλινο της Κέρκυρας καλλιεργούσε πέντε τεράστια δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε τα 3,50 μέτρα ένας Έλληνας ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Έτοιμα για μεταφύτευση στο αγροτεμάχιο της ιδιοκτησίας του είχε έξι νεαρά δενδρύλλια κάνναβης ύψους 15 εκατοστών ένας κάτοικος περιοχής του Δήμου Κισσάμου, ενώ στον ίδιο ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπήρχε ένα ακόμη δενδρύλλιο ύψους 3,20 μέτρων. Στο σπίτι του δράστη, που συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, κατασχέθηκαν ακόμη 240 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, 6,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 6,3 γραμμάρια σπόροι κάνναβης και ένας τρίφτης.

Η έρευνα που έγινε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στο αγρόκτημα και την αποθήκη ενός Έλληνα σε χωριό του Αγρινίου, αποκάλυψε τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,50 μέτρων τα οποία καλλιεργούσε, ενώ κατασχέθηκε και ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 72 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 12,2 γραμμαρίων.

Πηγή: patrastimes.gr