Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων αναφέρεται:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !!!!

Λίγες μέρες απομένουν για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους χώρο. Η χρονιά που πέρασε ήταν πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους . Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που τόσα χρόνια ταλανίζουν την παιδεία.

 Καθαριότητα σχολικών κτιρίων.

 Κτιριακά προβλήματα

 Αριθμός μαθητών ανά τμήμα

 Αδιοριστία μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού.

Το υπουργείο προγραμματίζει την ασφαλή επάνοδο των μαθητών στο σχολικό χώρο, χωρίς στην ουσία να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη καθαριότητα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους . Αντί να αυξάνει τον αριθμό των εργαζομένων καθαριστριών για την επαρκή κάλυψη όλων των μονάδων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, εγκρίνει την πρόσληψη μειωμένου αριθμού καθαριστριών και αρκετά μεγάλου αριθμού συμβάσεων με μειωμένο ωράριο.

Κατανοούμε τις ανησυχίες μεγάλης μερίδας γονέων ως προς τη χρήση της μάσκας αλλά ως Ένωση Γονέων δεν μπορούμε να μην αποδεχόμαστε την επίσημη επιστημονική άποψη, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με την πανδημία να καλπάζει , θεωρούμε ότι η ασφαλής επάνοδο των μαθητών δεν είναι αν θα φορέσουν ή όχι τη μάσκα . Η χρήση της μάσκας από μόνη της δεν μπορεί να λύσει τίποτα αν δεν δοθούν άμεσα απαντήσεις σε αυτά που διεκδικούμε και απαιτούμε . Θέλουμε λύσεις και αποφάσεις που πρέπει να παρθούν τώρα

1. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ.

Διεκδικούμε 20 μαθητές ανά τμήμα

2. ΜΟΝΙΜΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Όχι καθαρίστριες δυο ταχυτήτων .Το άνοιγμα των σχολείων μετά την πανδημία

ανέδειξε περίτρανα το πρόβλημα .

3. ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ.

Πρώτιστο μέλημα μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας ,την οποία δεν διαπραγματευόμαστε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση λύση των παραπάνω προβλημάτων

Πηγή: patrastimes.gr