Μετά το θλιβερό άγγελμα του πρόωρου χαμού της δημοσιογράφου και συγγραφέως, Σοφίας Αδαμίδου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το χαμό της συμπατριώτισσας και αγαπημένης μου φίλης Σοφίας Αδαμίδου, της αφοσιωμένης δημοσιογράφου και συγγραφέως που είχε συνδεθεί με την Πάτρα και τους ανθρώπους της, και σε κάθε ευκαιρία έκφραζε την αγάπη και το ενδιαφέρον της για την πόλη και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο που είχε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια.

Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τον Άρη το πιο επιτυχημένο από τα  έργα της, βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη, το Οδός Αβύσσου, αριθμός 0 του Μενέλαου Λουντέμη, καθώς και το έργο Πού είναι η μάνα σου μωρή της Δήμητρας Πέτρουλα, σε θεατρική διασκευή δική της, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Η Σοφία Αδαμίδου με το δημιουργικό της πνεύμα και τη συγγραφική της πένα, άφησε το στίγμα της στο χώρο της δημοσιογραφίας και του θεάτρου.

Εκφράζω τα θερμά μου  συλλυπητήρια και την συμπαράσταση  μου στην οικογένεια της, τους οικείους, τους φίλους και τους συντρόφους της».

Πηγή: patrastimes.gr