Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας για την υλοποίηση προγραμμάτων και την εξασφάλιση πόρων κάλυψης των αναγκών σε κτιριακές υποδομές και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ασυνόδευτα ανήλικα που διαμένουν στη χώρα, θα υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον επικεφαλής του Οργανισμού, Περιφερειακό Συντονιστή Έκτακτης Βοήθειας, Τζιανλούλα Ρόκο.

Η προετοιμασία υπογραφής του Συμφώνου συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν οι δύο χθες.

Ο Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη. «Τα παιδιά του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο ζήτημα της στέγασης των παιδιών, τόνισε πως είναι «υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας να βρει λύσεις προκειμένου κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στο περιθώριο».

Από την πλευρά του ο κ. Ρόκο Rocco επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν σε αυτό το ζήτημα και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει έμπρακτα και η Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: patrastimes.gr