Η δημοτική αρχή Ρόδου για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών και συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 προχώρησε σε 41 προσλήψεις εργαζομένων με 4μηνες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Όπως καταγγέλλει ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, πρώην μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου:

«Οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας, αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την 4μηνη σχέση εργασίας, αφού λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και της αναστολής λειτουργίας εκατοντάδων επιχειρήσεων δεν μπόρεσαν να εργαστούν στον κλάδου του τουρισμού. Αυτή η σύμβαση εργασίας, ήταν για πολλούς μοναδική πηγή εισοδήματος!

Βέβαια, ευελπιστούσαν ότι η δημοτική αρχή Ρόδου ως εργοδότης θα τους κατέβαλε την μισθοδοσία τους χωρίς καθυστερήσεις! Όμως, υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις, όπου η δημοτική αρχή Ρόδου δεν έχει καταβάλλει ακόμα και σε μόνιμους υπαλλήλους τις μισθολογικές τους διαφορές!

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, είμαστε αποδέκτες της αγωνίας και αγανάκτησης αρκετών συμβασιούχων, οι οποίοι μας ανέφεραν ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα δεδουλευμένα τους. Δηλ. εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα, οι οικογένειές τους στερούνται την μοναδική πηγή εισοδήματος. Τα καθημερινά έξοδα – υποχρεώσεις, διογκώνονται! Πως θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες βιοπορισμού τους;

Όπως μας αναφέρουν, οι απαντήσεις που πήραν από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι ότι η καταβολή των δεδουλευμένων τους δύναται να γίνει στο τέλος του 1ου δεκαήμερου του Νοέμβρη! Δηλ. να παραμείνουν για 2 μήνες απλήρωτοι μέσα σε μια «ρευστή» περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης! Αναρωτιόμαστε, γιατί αυτή η καθυστέρηση; Έχει ή όχι, την πολιτική βούληση η δημοτική αρχή να επισπεύσει την διαδικασία ελέγχου και εξόφλησης των Χρηματικών τους Ενταλμάτων;

Οι συνάδελφοι με 4μηνες συμβάσεις και οι οικογένειές τους βιώνουν «δύσκολες» καταστάσεις! Κι όμως βλέπουν μέσα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι η δημοτική αρχή Ρόδου αντί να τους δώσει άμεση λύση στην «απληρωσιά» τους, προτιμάει να ασχολείται με την θεσμοθέτηση εκδήλωσης «Ημέρας Θάλασσας» με συνολικό κόστος σχεδόν 7.500 €!

Μήπως, είναι επίκαιροι οι στίχοι του Μπρεχτ: «Αυτοί που βρίσκονται ψηλά / Θεωρούνε ταπεινό / Να μιλάς για το φαΐ / Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει.»! Τι περιμένει άραγε η δημοτική αρχή Ρόδου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος;

Καταδικάζουμε αυτές τις καθυστερήσεις και την αδιάφορη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας απέναντι στα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι: «ούτε ικέτες ούτε επαίτες είμαστε για τα δεδουλευμένα μας και τα δικαιώματά μας!»

Δυστυχώς εδώ και χρόνια, η εκάστοτε δημοτική αρχή Ρόδου συμπεριφέρεται όπως ένας «κακοπληρωτής» εργοδότης του ιδιωτικού τομέα! Ως δημοτικοί υπάλληλοι έχουμε βιώσει καθυστερήσεις σε μισθολογικές διαφορές κι αναδρομικά, απώλειες δικαιωμάτων (π.χ. μη χορήγηση ΜΑΠ), κ.α. Κι όμως, αυτές οι καταστάσεις συνεχίζονται!

Η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου οφείλει να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες για να εξοφλήσει όλες τις εκκρεμείς οφειλές της (π.χ. μισθολογικές διαφορές και αναδρομικά λόγω προϋπηρεσίας ή μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία, δεδουλευμένα, κ.α.) προς τους εργαζομένους του Δήμου Ρόδου!

Αναμένουμε άμεσα να ελεγχθούν και να εγκριθούν τα Χρηματικά Εντάλματα, ώστε οι «απλήρωτοι» συνάδελφοί μας με τις 4μηνες συμβάσεις να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους πριν το τέλος του Οκτώβρη!

Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αφενός να αναδείξουν το θέμα αυτό στην ΠΟΕ ΟΤΑ και αφετέρου μετά από συζήτηση με τους άνωθεν συμβασιούχους να καταγγείλουν δημόσια τη δημοτική αρχή Ρόδου, σε περίπτωση όπου δεν εξοφλήσει τα δεδουλευμένα τους».

Πηγή: patrastimes.gr