Σε μία ιδιαίτερου συμβολισμού κίνηση προχώρησε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής από του βήματος της Βουλής, κρατώντας στα χέρια του και παραδίδοντας στο Σώμα, το ιστορικό λεύκωμα που περιγράφει την Γερμανική θηριωδία στα Μαρτυρικά Καλάβρυτα, τον Δεκέμβριο του 1943.

Ο Αχαιός βουλευτής παρέλαβε το συγκεκριμένο λεύκωμα εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος -που ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών- και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Κοινοβουλίου στον Τόπο Θυσίας, στη μνήμη των πεσόντων της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Ο Άγγελος Τσιγκρής αφιέρωσε την εισαγωγή της ομιλίας  του για τον Πρoϋπολογισμό του 2021, στην απότιση φόρου τιμής στα θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, παραδίδοντας στη Βουλή το ιστορικό λεύκωμα, με τα ακόλουθα λόγια:

«Δεν μου ανήκει αυτό το λεύκωμα! Ανήκει στο Σώμα και παρακαλώ να καταχωρισθεί στα πρακτικά. Για να ενημερωθούν οι τωρινοί βουλευτές και να γνωρίζουν οι επόμενοι συνάδελφοι. Ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε!

Στο ιστορικό αυτό λεύκωμα, περιγράφεται -σελίδα τη σελίδα- όλη η καταστροφή, όλη η φρίκη του Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου του 1943.».

Για να καταλήξει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, απευθυνόμενος στο Σώμα:

«Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή ιστορικής μνήμης, που πρέπει να μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνισμού, ιδιαίτερα τώρα που “φεύγουν” και οι τελευταίοι επιζώντας και αυτόπτες μάρτυρες της θηριωδίας των Ναζί.

Έχουμε χρέος, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη τους!».

Πηγή: patrastimes.gr