Όπως συνέβη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, έτσι και για τον Μάρτιο θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια ένταξης στον μηχανισμό Συν-Εργασία, με τη μόνη διαφορά ότι τον Μάρτιο (και έως τις 31 Μαρτίου) οι μισθωτοί που μπορούν να ενταχθούν θα πρέπει να έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Αυτό ορίζει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Επεκτείνεται έτσι για το Συν-Εργασία το φάσμα των εργαζομένων που μπορούν να ενταχθούν, καθώς για τον Φεβρουάριο εντάσσονταν μισθωτοί που είχαν προσληφθεί έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ίσχυσαν και για Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Η ένταξη, δηλαδή, για τον Μάρτιο θα κρίνεται με βάση τον τζίρο του 4μηνου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, ο οποίος θα πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 20% σε σχέση με τον τζίρο του αντίστοιχου 4μήνου του 2019.

Οι επιχειρήσεις που πληρούν αυτό το κριτήριο θα μπορούν να εντάξουν στον μηχανισμό Συν-Εργασία, τον Μάρτιο, μισθωτούς τους που έχουν προσλάβει έως και την 31η Ιανουαρίου φέτος. Με την ένταξη στον μηχανισμό, το ωράριο μπορεί να μειωθεί έως και 50% με αντίστοιχη μείωση του καθαρού μισθού. Το κράτος καλύπτει το 60% του καθαρού μισθού που χάνεται με την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, καθώς και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών) για το τμήμα του μισθού που χάνεται.

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε, παρατείνεται ο μηχανισμός ενίσχυσης Συν-Εργασία μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, θα γίνουν οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας στους εργαζόμενους στο πλαίσιο του μηχανισμού Συν-Εργασία για τον μήνα Ιανουάριο 2021, καθώς και για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020 κατόπιν των αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων.

Πηγή: patrastimes.gr