Την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού αποτυπώνει η πληροφορία για μεγάλη επιχείρηση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη ενόψει της προγραμματισμένης για την Τρίτη εφημερίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση διακομιδής ασθενών από το ΑΧΕΠΑ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να δημιουργηθούν 62 απλές κλίνες για κορωνοϊό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στις κλινικές που εκκενώνονται είναι η ψυχιατρική και η νευρολογική.

Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις των ειδικών σχετίζονται με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες άνω των 65 χρόνων, που είναι οι πιο ευάλωτες στη νόσο, αλλά και με την αύξηση στις νέες μολύνσεις για την ηλικιακή ομάδα των 40 – 65 ετών που είναι η δεύτερη πιο ευάλωτη και προκαλεί σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.

Οι νέοι 19 έως 39 ετών εξακολουθούν να έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση ξεπερνώντας τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 40 έως 65 που και αυτή πλησίασε τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Οι ηλικίες 1 έως 18 (στο μεγαλύτερο μέρος σχολικές ηλικίες) διατήρησαν αρκετά χαμηλότερα επίπεδα με λιγότερες από 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ωστόσο ανησυχητική παραμένει η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες 65 και πάνω οι οποίες ξεπέρασαν τις 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Πηγή: patrastimes.gr