Τα γραφεία του  Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας) επισκέφθηκε  ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο για θέματα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη των έργων του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. και θέματα οργάνωσης του Φορέα.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ένας νεοσύστατος Φορέας όπως ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. βρίσκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη σύστασή του. Τόνισε επίσης  ότι αποτελεί κατάκτηση της Αυτοδιοίκησης το γεγονός ότι ο φορέας αυτός οργανώνεται σε επαγγελματικά επίπεδα ώστε να μπορέσει να σηκώσει με υπευθυνότητα το βάρος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Νομό Αχαΐας.  «Πρόκειται για μια παρακαταθήκη μακράς πνοής καθώς τώρα τίθενται οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια στον κρίσιμο αυτό τομέα. Αναμένουμε γρήγορα να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί και να υλοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας  κ. Αλεξόπουλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και  Πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για την γόνιμη συνεργασία και για τα καλά του λόγια τονίζοντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται από την πλευρά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Δημάρχων του Νομού.

«Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργούμε πάνω στο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με συναινέσεις βάζοντας στην άκρη κάθε διαφωνία ή προστριβή που μπορεί να υπάρχει σε δημοτικό ή άλλο επίπεδο» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος. «Το έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα αυτό και ελπίζω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και στο μέλλον, για να κάνουμε επιτέλους πράξη οράματα και στόχους είκοσι και πλέον χρόνων για την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Ήρθε η ώρα με συλλογική δουλειά να  αποδώσουμε καρπούς. Σε αυτή την προσπάθεια ο κ. Παπαδόπουλος με το ρόλο του ως Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας συμβάλλει τα μέγιστα και θα συνεχίσει να συμβάλλει με την  στήριξή του και την εμπειρία του» κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος.

Πηγή: patrastimes.gr