Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος την  πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2021-22, συναντήθηκε σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης με τις/ους Διευθύντριες/ντές και τις/ους Προϊσταμένες/ους των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων της περιοχής Αχαΐας με θέμα συζήτησης: «Έναρξη σχολικού έτους: προγραμματισμός λειτουργίας σχολείων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν διακόσιοι σαράντα (240) εκπαιδευτικοί, όλοι τους στελέχη διοίκησης των σχολείων της Αχαΐας. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στην εκτενή εισήγησή του αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα στα οποία πρέπει να δώσουν έμφαση οι Διευθυντές των σχολείων στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου τα σχολεία να βρίσκονται στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα στις 13 Σεπτεμβρίου που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα για την πανδημία, όπου κάλεσε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να επιμεληθούν προσωπικά σε κάθε σχολική μονάδα τη φροντίδα για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων της πολιτείας και σε συνεννόηση με τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων των σχολείων τους να διασφαλίσουν την απόλυτη τήρηση των μέτρων, που θα συνεισφέρουν στην ασφάλεια των μαθητών και στην εδραίωση εφησυχασμού σε όλες τις οικογένειες.

Ο κ. Σταυρογιαννόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από δώδεκα χρόνια που έφεραν άνεμο αισιοδοξίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, εφόσον ικανοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό το βασικότερο αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών της τελευταίας δεκαετίας. Τα σχολεία της Αχαΐας γέμισαν εκπαιδευτικούς, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί σε κανένα αντίστοιχο σχολικό ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων, πλουτίζει η εκπαίδευση και ενισχύεται η ποιότητά της. Επίσης, η σχολική αφετηρία  συνδυάζεται με την έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεραριθμίες, αποσπάσεις, διορισμοί κ.λπ.) των εκπαιδευτικών, κάτι που επίσης συμβαίνει πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να ξεκινήσει αμέσως η εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Οι Διευθυντές έθεσαν ερωτήματα και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων. Ήταν μια πολύ πετυχημένη συνάντηση, αρκετά κατατοπιστική που θα διευκολύνει τα στελέχη εκπαίδευσης να οργανώσουν καλύτερα το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρξει ενιαίος συντονισμός σε όλο το Νομό για τη δημιουργία των καλύτερων εκπαιδευτικών συνθηκών μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.

Πηγή: patrastimes.gr