Τα ζητήματα που άπτονται των ενεργειακών αναγκών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο.

Η εκτενής συζήτηση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη σχετικά με τους σχεδιασμούς του Δήμου για το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,86 MW με φορέα την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, αλλά και το έτερο φωτοβολταϊκό με φορέα την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου η οποία έχει συσταθεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς ήταν μια από τις πρώτες πανελλαδικά.

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης έδωσε στοιχεία για την Ενεργειακή Κοινότητα που σχεδιάζει η Περιφέρεια και συμφωνήθηκε να διερευνηθεί περαιτέρω η δυνατότητα συμμετοχής στο έργο αυτό και της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Μεσολογγίου.

Η συζήτηση περιστράφηκε 

Όσον αφορά το σχεδιασμό της ΔΕΥΑ  Μεσολογγίου ο κ. Περιφερειάρχης συμφώνησε  με την σχεδιασμό του Δήμου και ότι είναι ι σκόπιμο να μην χαθεί η ευκαιρία του χρηματοδοτικού εργαλείου ΑΝΤΩΝΙΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Αλλωστε  για διαδικαστικούς και τεχνικούς  λόγους  η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου δεν ενδείκνυται ι να συμμετάσχει στο  έργο της Περιφέρειας .

Πηγή: patrastimes.gr