Συνάντηση με τον Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση είχε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την οποία συζητήθηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τέθηκαν οι προβληματισμοί του επιχειρηματικού κόσμου, ιδιαιτέρως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Βουλευτής Αχαΐας μετέφερε στον κ. Παπαθανάση τα αιτήματα των επιχειρηματιών για παράταση του παρόντος αναπτυξιακού και την αντίδρασή τους για τη μέχρι τώρα καθυστέρηση που συνόδευε τις διαδικασίες αξιολόγησης των επενδύσεων.

«Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητά μας. Ο νέος αναπτυξιακός Νόμος δημιουργεί προοπτικές στην Αχαΐα και σε ολόκληρη τη χώρα΄΄ ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι ο νέος αναπτυξιακός θα προκηρυχθεί άμεσα έτσι ώστε αφενός η αγορά να μην μείνει χωρίς επενδυτικό εργαλείο αφετέρου να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση των ήδη κατατεθειμένων προτάσεων που με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις έχουν μπλοκαριστεί.

Στο πλαίσιο αυτό οι προσκλήσεις για τον αναπτυξιακό θα γίνονται σε φάσεις και σε προκαθορισμένο χρόνο μέσα στο έτος ώστε να μην λιμνάζουν προτάσεις μέχρι να κλείσει η πρόσκληση. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν και εξωτερικοί αξιολογητές για το ταχύτερο έλεγχο των φακέλων.

Στόχος, όπως μετέφερε στον κ. Κατσανιώτη ο αναπληρωτής Υπουργός, είναι από τα δύο έτη, κατά μέσο όρο, που χρειάζεται μία επένδυση για να αξιολογηθεί και να χρηματοδοτηθεί, να μειωθεί στους δύο μήνες.

«Η μείωση του χρόνου χρηματοδότησης μιας πρότασης θα οδηγήσει σε πραγματική επενδυτική έκρηξη. Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την οικονομία διότι μιλάμε για ελληνικές επενδύσεις που θα προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στη χώρα. Αυτό ακριβώς σημαίνει πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας», δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης και πρόσθεσε:

«Από όλες τις παθογένειες που αντιμετωπίζει διαχρονικά η οικονομία και το ελληνικό επιχειρείν το μεγαλύτερο βαρίδι είναι η καθυστέρηση του κράτους. Η κυβέρνηση ης Νέας Δημοκρατίας, με πράξεις κι όχι με λόγια, κινείται με γνώμονα τη στήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των επενδύσεων και τη διευκόλυνση στην πρόσβαση ρευστότητας, με αντικειμενική αξιολόγηση και χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Πρέπει να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, που προσφέρουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Πηγή: patrastimes.gr