Σύσκεψη διεξήχθη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και τον ΣΚΕΑΝΑ. Πιο αναλυτικά στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αστυνομικός Δ/ντης Αχαΐας, ταξίαρχος, κ. Γεώργιος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Δ.Ε. κ. Χρήστος Παπασημακόπουλος, η Δ/ντρια Περιφερειακής Δ/νσης Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας Εργασίας, κα Βασιλική Σεϊντή, ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε., κ. Θεόδωρος Λάμπος, η Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Δ.Ε, κα Συμεωνίδου Σοφία, ο Προϊστάμενος Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου, κ. Αργύριος Αγγελόπουλος και η Γεν. Δ/ντρια – Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Δ.Ε , κα Πλώτα Γεωργία.

Ο ΣΚΕΑΝΑ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Στεργίου και τον τομεάρχη κέντρου ΣΚΕΑΝΑ κ. Γεώργιο Κούλη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ είχαν νωρίτςερα επισκεφθεί επίσης την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την διευθύντρια κα Καραμπελιά, όπου συζητήθηκαν τα ασαφή σημεία του νέου ΦΕΚ σε έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο και σε κλίμα συνεργασίας.

Τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση είναι τα εξής:

 1.   Δυναμικότητα και πληρότητα καταστήματος:

Η έννοια δυναμικότητα συνίσταται στην πραγματική δυναμική του πληθυσμού που αναγράφεται στις άδειες ÷2. Αν κάποιος για κάποιο λόγο δεν έχει αναγράψει στις παρατηρήσεις της άδειας του την δυναμική παρά μόνο τα τετραγωνικά, σας ενημερώνουμε ότι βγαίνει ως εξής:

Εσωτερικοί και εξωτερικοί αδειοδοτημένοι χώροι καταστήματος

 • στον εσωτερικό χώρο διαιρούνται τα τετραγωνικά ÷1.3 και έτσι προκύπτει ο πραγματικός πληθυσμός που επιτρέπεται. Στην συνέχεια αυτός ο πληθυσμός πάει ÷2
 • στον εξωτερικό χώρο διαιρούμε τα τετραγωνικά ÷ 0.7 και μετά διαιρούμε ÷2

Ατελώς παραχωρούμενα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους από τον Δήμο

 • επιτρέπεται η πλήρης εκμετάλλευση τους με κανονική ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, με τήρηση   προβλεπόμενων αποστάσεων.

Απαρέγκλιτη, φυσικά, προϋπόθεση σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η αυστηρή τήρηση των αποστάσεων.

Στο ερώτημα που τέθηκε για μεταφορά πυκνότητας δεν λάβαμε σαφή απάντηση περιμένουμε νέες διευκρινίσεις. θεωρούμε πως θα βγει καινούργια διευκρινιστική προς αποσαφήνιση και των παραπάνω ασαφειών.

Σημείωση: Ιδιαιτέρως Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των συναδέλφων στο ότι χρειάζεται άδεια και για τα ατελώς παραχωρούμενα τετραγωνικά από τον Δήμο και ταυτόχρονα σχέδια υποχρεωτικά θεωρημένα από μηχανικούς και για τους εσωτερικούς και για τους εξωτερικούς χώρους.

 1.   Όριο ατόμων ανά τραπέζι:

Ο ανώτατος αριθμός είναι τα 4 άτομα με εξαίρεση τα πρώτου βαθμού συγγένειας, στα οποία εννοούνται γονείς με παιδιά και όχι τα αδέλφια. Σε αυτήν την περίπτωση το όριο είναι τα 6 άτομα.

 1.   Χρήση μάσκας:

Όλο το προσωπικό πρέπει υποχρεωτικά να φοράει μάσκα και να κάνει ορθή χρήση της και οι πελάτες όταν είναι σε χώρο αναμονής για εύρεση τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους συγχρωτισμού

 1.   Κέντρα διασκέδασης, δεξιώσεις, catering, bar
 • Απαγορεύεται η ζωντανή μουσική.
 • Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων: 30% του πληθυσμού με μέγιστο αριθμό καθήμενων τους 150
 • Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα: 30% του πληθυσμού με μέγιστο αριθμό καθήμενων τους 90
 1.   Ωράριο εστίασης

12:00 είναι υποχρεωτικό να έχουν εκκενωθεί τα μαγαζιά και από τον τελευταίο πελάτη. Ωστόσο το προσωπικό έχει δικαίωμα να κάνει για όση ώρα χρειάζεται τις εργασίες που απαιτούνται για το κλείσιμο του καταστήματος.

 1.   Απόσταση 1,80

Αφορά μόνο τις ΚΑΔ του άρθρου σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Β΄4484-11.10.2020 (Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, bar).

 1.   Χρήση μπάρας

Επιτρέπεται η χρήση μπάρας από τους πελάτες με την τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί, ενώ ορίζεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των διπλανών δυάδων σκαμπό.

Όλα τα ανωτέρω ισχύουν σε συνδυασμό με ότι άλλο ισχύει φυσικά στο στάδιο 3 βάσει της κλίμακας πού βρισκόμαστε.

Πηγή: patrastimes.gr